50 nya arbetstillfällen inom idrottsturismen på norra Gotland !

50 nya arbetstillfällen inom idrottsturismen på norra Gotland !

Om fem år har Gotland Sports Academy skapat 50 nya arbetstillfällen tack vare hög kvalitet på  dagens idrottsanläggningar på norra Gotland samt nya arenor. På anläggningarna finns det idag ledig kapacitet för olika former av idrotter året runt. Under sommaren kommer konståkare och hockeyspelare till Slite och under vinterhalvåret fotbollsspelare. Nu planerar det nybildade företaget Gotland Sport Academy dessutom att etablera arenor för cykling och vattensporter.

(foto Johan Norrby)

Bolaget Gotland Sports Academy är bildat i oktober för att sälja och marknadsföra Slite och dess anläggningar som en destination för sport, hälsa och aktiv fritid året runt. Sedan ett halvår har Jonas Henning varit engagerad av Slite Utveckling AB med stöd av Region Gotland, Werkelinbolagen,  Slite Intresseförening och Cementa Slitefabriken för att inventera, analysera och undersöka förutsättningarna att bygga upp ett marknadsförings- och säljbolag.

-  Slite har alltid varit en köping med många aktiva inom olika sporter, säger Jan-Erik Pott ordförande i Slite Idrottscenter. Även om Solklintsskolan har en idrottsprofil så är det ett faktum att konkurrensen är större idag och befolkningsunderlaget betydligt mindre än på 90-talet.

- Jag började med att göra en inventering av anläggningarna på norra Gotland och samtala med många engagerade representanter  inom föreningslivet, säger Jonas Henning. I Slite finns förutom ishall och konstgräsplan, en funktionell gymnastikhall, skjutbanor, motorcross, ridhus, golfbana. Men havet och naturen ger oss möjligheter att utveckla nya aktiviteter. 

Till sommaren 2016 kommer Sveriges roligaste sportcamp för ungdomar att gå av stapeln i Slite,  GSA Summer Camp. Evenemanget kommer att locka 13-15 åringar att testa  arton olika  sporter i början av sommarlovet. Ett annat evenemang som snart ska lanserar är GSA Cup,  ett gruppspel och slutspel. Fyra lag killar och fyra lag tjejer  möts under fem helger. Alla lagsporter är möjliga att utöva  och handboll blir den första i vår.

Parallellt med att GSA projekterar Gotland Bike Park börjar de nu med paketering och försäljning av träningsläger samt organisera uthyrning av kajaker, cyklar mm. I Slite finns idag 500 kommersiella bäddar med en beläggningsgrad på cirka 20%. Inom fem år är planen att beläggningsgraden ska ligga på 30% dvs ytterligare 20 000 gästnätter.

-  Slite Strandby kommer att bli centrum för GSA, säger ägaren Pigge Werkelin. Men satsningen innebär att såväl besöksnäringen som alla idrottsutövare kommer att få glädje av aktiviteterna.

GSA affärsidé:

Ett självklart val året runt för människor i alla åldrar som söker träning, hälsa och en aktiv fritid.

2015-10-26 16:53